';

Eva Wenzel

Eva Wenzel

Studio Manager and Wall-Art

Image module
Image module
Image module

“Een beeld komt pas echt tot zijn recht als het is geprint”

 Wie haar voor de eerste keer ontmoet zal haar waarschijnlijk omschrijven als een ‘aardige’ en ‘bescheiden’ vrouw. En dat is ook zo, maar ze heeft naar eigen zeggen ook ‘scherpe randjes’. Die scherpe randjes zorgen ervoor dat ze met Studio 17X deadlines haalt en ze niet eerder tevreden is voordat ze het perfecte resultaat heeft als het aankomt op Wall Art. Maak kennis met Eva Wenzel: een doorpakker met passie voor mooie beelden. “Daniel en ik hebben dezelfde interesses en vullen elkaar perfect aan.”

Elke doorpakker heeft een motto. Jij ook?

“Ik zeg altijd: niet zeuren, maar doen. Daniel en ik zijn beide oplossingsgericht, we hebben een mentaliteit van aanpakken. Natuurlijk zeur ik ook wel eens, maar ik dóe vooral. Ik ben een beetje allergisch voor mensen die moeilijk doen. Die ‘niet zeker weten of het wel kan’. Dan denk ik: regel het gewoon.”

Heeft die aanpakkersmentaliteit altijd al in je gezeten?

“Vroeger toen ik jonger was, niet. Daar kwam verandering in toen ik les kreeg van een ‘PR-dame’. Ik was een jaar of 20. Toen ze begon, dacht ik eerst: wat is dit stom. Maar achteraf heeft ze me heel veel geleerd. De etiquettes in klantenservice en beleefdheidsvormen die ze me toen leerde, pas ik nog steeds toe. Ik mis bij veel mensen het meedenken, het niet kunnen inleven in de situatie van een ander. Veel mensen willen niet afstappen van hun visie.”

Duidelijk. En hoe pas je die lessen uit het verleden toe in het heden bij Studio 17X?

“Ik onderhoud het contact met de klant en ben van het organiseren. Zorgen voor een goed samenhangend geheel, processen bewaken en regelen wat moet worden geregeld. Dat past bij me. Als ik iets gedaan wil hebben krijgen mensen dat wel te horen. Bij Studio 17X neem ik verder Wall Art voor mijn rekening, dat wil zeggen dat ik klanten adviseer in het tot zijn recht laten komen van een beeld. Want een beeld komt pas echt tot zijn recht als het is geprint, vind ik. Waar komt de foto te hangen, welke lijst past bij een ruimte en welk materiaal kun je het beste als ondergrond gebruiken? Het kan net dat verschil zijn tussen mooien wauw.”

Is een lijst of materiaalsoort dan echt zo bepalend?

“Ja, wel als je voor perfect gaat. En dat gaan we. We zijn met Wall Art begonnen omdat we vaak niet tevreden waren over de kwaliteit die externe bedrijven ons leverden. Nu hebben we hier volledig de regie over en kunnen we de klant optimaal bedienen. Een compleet pakket, van A tot Z geregeld. We vinden dat Studio 17X meer moet zijn dan alleen een mooi beeld verzorgen.”

Geniet je tussen al het regelen door nog wel van je werk?

“Oh, absoluut. Ik kan een grote glimlach op mijn gezicht krijgen als ik iemand kan helpen en het resultaat naar tevredenheid is. Of dat nu voor zakelijke klanten is, of voor particulieren. Met name bij ouders met kinderen zie je soms veel emoties. Foto’s geven een tastbare herinnering en mensen beseffen pas dat er iets is gebeurd, als er een beeld van is. Tevreden klanten geven me energie voor de volgende klus. En heel cliché: mijn kinderen. Ik ben echt een gezinsmens en kan ontzettend genieten van het samenzijn en de dingen die we doen. Je zou me kunnen omschrijven als een zorgzaam type.  Iemand die houdt van aanpakken, heel slecht tegen rotzooi kan, maar vooral gewoon doet. In een gezin en bij Studio 17X komen die eigenschappen erg goed van pas.”