';
Studio 17X is niet zomaar een fotostudio. Het is een plek waar talent samensmelt, gedachten tot uiting komen en ideeën werkelijkheid worden. Waar hard wordt gewerkt en veel wordt gelachen. Van creatief concept tot fotoserie en van pakkende tekst tot Wall Art. We gaan net zo lang door tot het je raakt. Tot het je bij de strot grijpt. Tot het perfect is. Maak kennis met ons. We laten je graag de mogelijkheden zien.

De mensen van 17x

Daniël Wenzel

Master Photographer / Digital Artist / Owner Studio 17x

Image module

Waarom studio 17x naast Daniel Wenzel Fotografie?

Studio17x heb ik opgericht voor de zakelijke opdrachtgevers, zoals, het bedrijfsleven, de kleine zelfstandige en communicatiebureau’s. Om in samenwerking met andere creatievelingen mooie dingen te verzinnen, te maken of uit te werken. Maar ook om elkaar te versterken en een platform te geven voor het bouwen van hun eigen bedrijf.

“Bij grote opdrachten stond ik er alleen voor. Ik wilde graag met mensen kunnen sparren over mijn ideeën. Ik zit dan wel al heel wat jaren in het vak, soms heb je behoefte aan bevestiging. Zit ik op het juiste pad? Of neem ik de verkeerde afslag? Het is heel fijn om nu met Maurice te discussiëren over een concept. Hij kan je ogen doen openen, voor nieuwe impulsen zorgen. Dat laat mij en anderen excelleren en komt het resultaat alleen maar ten goede. Het voordeel voor de klant is ook dat we een totaalpakket kunnen bieden. Van creatief concept tot tekst en van portret tot Wallart. Studio 17X is daarnaast ook beschikbaar voor verhuur. Het is zoveel meer dan alleen fotografie.”

“Sparren met elkaar. Tot nóg betere resultaten komen. Studio 17X laat mij en anderen excelleren.”

Het is begin 2018 als een langverwachte wens in vervulling gaat. Samen met zijn vrouw Eva richt hij Studio 17X op. Het bedrijf krijgt een uniek concept mee, waardoor de klant nog beter kan worden bediend. In gesprek met Daniel Wenzel, fotografieliefhebber en lid van het Master Photographers Network. Een grappenmaker met een hoge dosis enthousiasme, maar vooral: een doorzetter pur sang. “Uiteindelijk ben ik net zo lang aan het klieren totdat het me lukt.”

Eva Wenzel

Eigenaar 17x, Studio/Project Manager, Wall Art

“Een beeld komt pas echt tot zijn recht als het is geprint”

 

Wie haar voor de eerste keer ontmoet zal haar waarschijnlijk omschrijven als een ‘aardige’ en ‘bescheiden’ vrouw. En dat is ook zo, maar ze heeft naar eigen zeggen ook ‘scherpe randjes’. Die scherpe randjes zorgen ervoor dat ze met Studio 17X deadlines haalt en ze niet eerder tevreden is voordat ze het perfecte resultaat heeft als het aankomt op Wall Art. Maak kennis met Eva Wenzel: een doorpakker met passie voor mooie beelden. “Daniel en ik hebben dezelfde interesses en vullen elkaar perfect aan.”

Elke doorpakker heeft een motto. Jij ook?

“Ik zeg altijd: niet zeuren, maar doen. Daniel en ik zijn beide oplossingsgericht, we hebben een mentaliteit van aanpakken. Natuurlijk zeur ik ook wel eens, maar ik dóe vooral. Ik ben een beetje allergisch voor mensen die moeilijk doen. Die ‘niet zeker weten of het wel kan’. Dan denk ik: regel het gewoon.”

Image module
Maurice van der Werf

Senior Designer / Art Director

Image module

“Beeld mag vrij geïnterpreteerd worden. We leggen te veel uit.”

 

Ze noemen hem vaak ‘creatief’. Zelf gebruikt hij dat woord liever niet. Marketingtermen, clichés, hij krijgt er een beetje jeuk van. Niet met de massa mee, maar van de gebaande paden afstappen. Mix fictie en non-fictie met een dosis kleur en je weet ongeveer wat je van Maurice van der Werf kunt verwachten. “In Nederland willen we de consument heel erg opvoeden, maar dat is in mijn ogen niet nodig. En het mag wel een beetje schuren.” 

Dat moet goed klikken met Daniel. Hoe ben je bij Studio 17X terechtgekomen?

“Het klikt zeker goed met Daniel en we kennen elkaar al een hele tijd. Twee jaar geleden vroeg hij me om een concept voor een project te ontwikkelen en dit jaar hebben we die samenwerking weer opgepakt met Studio 17X. Daniel is heel technisch en conceptueel, ik kan op mijn beurt goed het verhaal vertellen van een bedrijf, de kernwaarden erin terug laten komen en consequentie aanbrengen in een serie uitingen. Ik heb heel veel ideeën in mijn hoofd, ik wil dat die eens tot uiting komen. Niet zeggen maar doen. Dat kan bij Studio 17X. We vullen elkaar goed aan en halen het beste in elkaar naar boven. En we delen een visie. We zijn er beide van overtuigd dat je met alleen beeld kunt vertellen wat je bedoelt. Beeld mag vrij geïnterpreteerd worden. Tekst en uitleg kunnen best achterwege worden gelaten.”

Wendy Woudstra

Visagie, Hairstylist, Grime Artist, oftewel.. MUAH!

Image module

“Een eerste indruk kan je maken of kraken.”  

Via een omweg van 25 jaar met banen in verschillende sectoren ontdekte ze waar ze echt blij van werd. Ze startte als onderneemster. Een onderneemster met drang naar creativiteit. Spontaan, energiek, zelfverzekerd, maar zeker niet arrogant. Eigenschappen die ze zelf beheerst en over probeert te brengen bij de modellen die de blikvanger van een campagne worden. Maak kennis met Wendy Woudstra, MUAHvan Studio 17X. “Ik kijk als eerst naar de uitstraling van een persoon. Knap is voor mij wat anders, uitstraling vind ik belangrijker voor je eerste indruk. En die moet goed zijn, want een eerste indruk kan je maken of kraken. En daarmee het beeld ook. ”

Voordat we vreemde betekenissen bij MUAH bedenken, wat betekent het?

“(Mua)haha, MUAH staat voor Make-up Artist & Hairstylist. Zo noemen we elkaar in het vak. Het komt erop neer dat ik mensen opmaak, vaak voor een fotoshoot. Ik was vroeger altijd al met uiterlijk bezig en wilde fotomodel worden. Dat laatste is ook gelukt, ik ging al op vrij jonge leeftijd modellenwerk doen. Mijn carrière als MUAH kwam pas veel later op gang. Ja, ik deed een opleiding in mode en kleding, maar ben vervolgens eerst een hele andere kant opgegaan.

Studio 17X kwam in juni 2016 voorbij. Via een oproep op Facebook kwam ik in contact met Daniel. Het klikte vrijwel meteen. Sindsdien ben ik blijven plakken. Voordat je het weet hoor je bij Studio 17X, haha.”

 • FOTOSTUDIO
  Full service fotostudio

  Onze ruime studio is van alle gemakken voorzien. Het is een zeer grote studio en biedt veel mogelijkheden voor diverse producties. De studio beschikt over een nette toiletgelegenheid, keuken met toebehoren, Free WiFi, etc, etc

 • FOTOGRAFIE
  Fotografie / Beeldbewerking

  Hoogwaardige fotografie.  Oké, oké Daniel is dé fotograaf binnen 17x. Hij heeft diverse kwalificaties en prijzen gewonnen. Daarnaast leidt hij fotografie studenten en professionele fotografen op. Dit zegt iets over de kwaliteit en het speelveld waarin Daniël zich beweegt. Maar voor Daniël is elke opdracht weer even spannend en wil hij elke keer het onderste uit de kan halen.

 • CONCEPT
  Concept/Huisstijl/Visuele vertaling

  17x kan je bedrijf of merk helpen met creatieve concepten, een sterke corporate identity en visuele campagnes.

 • WALL-ART & PRINT
  Kunst aan de muur

  Binnen Studio17x beschikken wij over hoogwaardige printers en materialen voor het afdrukken en vervaardigen van foto’s voor aan de wand. Dit doen wij zowel voor particulieren, professionals en zakelijke klanten.

 • MAKE UP & HAIR
  Visagie en Hairstyling

  De eerste indruk telt! Wij vinden dat de basis binnen de fotografie goed moet zijn. Dat betekent dat de mensen in beeld er in de basis top uit moeten zien. Is dat even gaaf dat Wendy onze vaste visagiste is.