Wendy


Make Up Artist & Hair

Profiel

Make up artist

Professioneel

Energiek

“Een eerste indruk kan je maken of kraken.”

 Via een omweg van 25 jaar met banen in verschillende sectoren ontdekte ze waar ze echt blij van werd. Ze startte als onderneemster. Een onderneemster met drang naar creativiteit. Spontaan, energiek, zelfverzekerd, maar zeker niet arrogant. Eigenschappen die ze zelf beheerst en over probeert te brengen bij de modellen die de blikvanger van een campagne worden. Maak kennis met Wendy Woudstra, MUAHvan Studio 17X. “Ik kijk als eerst naar de uitstraling van een persoon. Knap is voor mij wat anders, uitstraling vind ik belangrijker voor je eerste indruk. En die moet goed zijn, want een eerste indruk kan je maken of kraken. En daarmee het beeld ook. ”

Voordat we vreemde betekenissen bij MUAH bedenken, wat betekent het?

“(Mua)haha, MUAH staat voor Make-up Artist & Hairstylist. Zo noemen we elkaar in het vak. Het komt erop neer dat ik mensen opmaak, vaak voor een fotoshoot. Ik was vroeger altijd al met uiterlijk bezig en wilde fotomodel worden. Dat laatste is ook gelukt, ik ging al op vrij jonge leeftijd modellenwerk doen. Mijn carrière als MUAH kwam pas veel later op gang. Ja, ik deed een opleiding in mode en kleding, maar ben vervolgens eerst een hele andere kant opgegaan. Een kantoorbaan bij de gemeente, werken in een sportschool en secretaresse bij een bedrijf, het is een greep uit de banen die ik heb gehad. En dat deed ik met plezier, maar na een aantal tijdelijke baantjes ben ik serieus gaan nadenken. Op een verjaardag zei mijn schoonzusje opeens: je moet iets met make-up doen. Ik dacht toen: waarom heb ik hier zelf niet aan gedacht? Daarna ben ik vrij snel aan de slag gegaan en nu doe ik dit werk alweer vijf jaar. Studio 17X kwam in juni 2016 voorbij. Via een oproep op Facebook kwam ik in contact met Daniel. Het klikte vrijwel meteen. Sindsdien ben ik blijven plakken. Voordat je het weet hoor je bij Studio 17X, haha.”

Je hebt nu je droombaan te pakken, wat valt er nog te wensen?

“Als het gaat over mijn werk, dan wil ik nooit meer anders. Ik heb de leukste baan van de wereld. Maar ik kan nog heel veel dingen opnoemen die ik nog zou willen doen. Reizen bijvoorbeeld. Of bungeejumpen, parachutespringen of andere extreme dingen. Ik zie eruit als een ‘meisje-meisje’, maar dat ben ik zeker niet. Maar ik geniet van de dingen die ik nu doe en die ik nu heb. Toen ik jonger was dacht ik: ik wil dit hebben en ik wil alles meemaken. Nu ben ik wat rustiger en denk ik vaak aan een quote van Oprah Winfrey ‘You can have it all, just not all at once’. Dat inspireerde me en zo zie ik het ook. Er staan nog heel veel dingen op mijn lijstje, maar dat kan niet allemaal tegelijk.”

Het lijkt je allemaal voor de wind te gaan. Is dat ook zo?

“Ik ben heel gelukkig en voel me rijk, maar iedereen heeft ups en downs. Je maakt veel dingen mee en dat vormt je als mens. Het kan niet altijd maar goed gaan. Je wilt het liefst iedereen beschermen tegen nare dingen, maar om een beter mens te worden heb je soms nare dingen nodig. Dat klinkt misschien raar, maar daar ben ik van overtuigd. Ik heb mij als puber ook niet altijd happy gevoeld, ben wel gepest. Dat is niet leuk, maar het vormt je wel. En als je de nare ervaringen in positieve dingen kunt omzetten, word je er alleen maar sterker van. Dat geef ik mijn kinderen nu ook mee. Als je dan ook nog eens je hart volgt, kom je vanzelf daar terecht waar je hoort.”